home OSD organisatie leden contact

11 maart 2024

Bedrijfsbezoek Cargill en ENOUGH

Het succes van het gecombineerde bedrijfsbezoek aan Cargill en ENOUGH, eind vorig jaar, smaakt naar meer. Voor dat bezoek was de belangstelling te groot. Dat deed beide bedrijven besluiten om op 11 maart opnieuw de deuren voor VNO-NCW Zeeland te openen.

Het Schotse bedrijf ENOUGH opende een jaar terug in Sas van Gent de eerste en grootste mycoproteïnefabriek in Europa op het terrein van Cargill. Cargill verwerkt tarwe en maïs. ENOUGH maakt uit schimmels de eiwitten voor vleesvervangers, ook wel fungi food genoemd. Deze schimmels worden gevoed met suikers uit grondstoffen zoals graan. Dat gebeurt in een grootschalig fermentatieproces. Cargill levert de suikers hiervoor aan ENOUGH. De reststoffen gaan terug naar de bio-ethanol-fabriek van Cargill. Daardoor kan ENOUGH zonder reststromen produceren. Beide bedrijven laten je dit innovatieve en baanbrekende proces graag zien!

Programma
16.00 uur Inloop
16.15 uur Opening door Leon Kalle (eindverantwoordelijke Cargill Sas van Gent en bestuurslid VNO-NCW Zeeland)
16.20 uur Gezamenlijke presentatie door Leon Kalle en Rob Cogghe (site director ENOUGH)
17.00 uur Naar de bus
17.30 uur Start rondleiding bij Cargill
18.15 uur Start rondleiding bij ENOUGH
19.00 uur Informeel napraten met een hapje en drankje
19.45 uur Einde bijeenkomst

Praktische informatie
De rondleidingen zijn met de bus, maar we gaan het fabrieksterrein ook lopend bekijken. Vanwege veiligheidseisen zijn o.a. veiligheidsschoenen verplicht (worden ter plaatse aangeboden) en daarom vragen we bij aanmelding om jouw schoenmaat. Ook is er een zogenoemd juwelenbeleid, dit ontvang je vooraf bij de bevestiging van jouw aanmelding.

Aanmelden
De deelnemerslijst is op dit moment gevuld met leden die op de reservelijst stonden voor het eerste bedrijfsbezoek. Wil jij er deze keer ook bij zijn, stuur dan een mail naar Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl met het verzoek om op de reservelijst geplaatst te worden. De ervaring leert dat er in de week voor aanvang altijd nog plekken vrij komen. Meld je daarom snel aan!
Ben je geen lid van VNO-NCW Zeeland, stuur dan ook een mailtje aan Chantal de Jonge.

Datum: 11 maart
Plaats: Cargill, Westkade 115 Sas van Gent
Tijden: 16:00 – 19:45 uur
Deelname: na aanmelding