home OSD organisatie leden contact

11 januari 2023

Duurzaam werkgeverschap vrijetijdssector

Op 11 januari organiseert het Hospitality Pact van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme een bijeenkomst over duurzaam werkgeverschap in de Zeeuwse vrijetijdssector.

Het Hospitality Pact heeft onderzocht hoe werkgevers zich kunnen onderscheiden op de krappe arbeidsmarkt door goed werkgeverschap. Hiervoor werd gesproken met (jonge) medewerkers over wat zij belangrijk vinden in hun baan in de vrijetijdssector, en met werkgevers hoe zij invulling geven aan hun werkgeverschap.

Menukaart
Zo zijn Ondernemers op Schouwen-Duiveland aan de slag gegaan met een werkgeversbelofte. Zij ontwikkelden een ‘menukaart’ om werknemers aan zich te binden. Een innovatief plan dat ook verder in Zeeland uitgerold kan worden. De initiatiefnemers vertellen hier meer over.

Doe mee!
In het Hospitality Pact werken we ook samen aan het verbeteren van het imago en de aantrekkingskracht van de sector. De onderzoeksfase is inmiddels afgerond en we gaan starten met de experimentfase. Er is budget en ondersteuning om pilots op te zetten bij ondernemers. Mee doen? Meld je aan tijdens de bijeenkomst.

Het programma is als volgt:
• Hospitality Hub Schouwen-Duiveland: werkgeversbelofte in een ‘menukaart’
• Projectplan imago & aantrekkingskracht sector
• Actiepunten en vervolgstappen
• Afsluiting

Werk mee aan een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt. Meld je aan en kom naar de bijeenkomst. Aanmelden kan door te mailen naar m.noordhoek@hz.nl.

Datum: 11 januari
Plaats: Provinciehuis, Abdij 6 Middelburg
Tijden: 10:00-12:00 uur
Deelname: na aanmelding: m.noordhoek@hz.nl