home OSD organisatie leden contact

7 december 2023

Jaarcongres Zeeland Connect

Op donderdagmiddag 7 december organiseert de Zeeuwse logistieke sector Zeeland Connect zijn jaarcongres bij Van der Valk in Middelburg. De nieuwste ontwikkelingen, technieken en de toekomst van logistiek staan in de schijnwerpers. Johnny Nijenhuis (Nijenhuis Truck Solutions) spreekt onder meer over de kansen voor elektrisch vrachtvervoer.

Inspiratiemarkt
Vanzelfsprekend speelt innovatie van de sector de hoofdrol. Zo is de inspiratiemarkt ingericht met de 4 innovatielijnen van Zeeland Connect:
• logistieke stromen en verbindingen
• zero emision logistiek
• digitalisering en robotisering
• autonoom transport.

Op dat inspiratieplein presenteren (logistieke) ondernemers zich met hun producten en projecten.

Deelsessies
Ook zijn er deelsessies met sprekers die de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied presenteren:
• Arbeidsmarkt – The Workbrand
Hoe krijg je jouw vacatures in de logistiek wel ingevuld en bereik je jouw ideale medewerkers? In deze themasessie gaan we dieper in op de uitdagingen op de arbeidsmarkt. En je krijgt handige tips en tricks aan de hand van succesvolle praktijkvoorbeelden.
• Transitie naar waterstof voor iedereen? – North Sea Port en Smart Delta Resources
Hoe kijkt North Sea Port naar de opties en keuzes van onze toekomstige energiebronnen. Wat zijn de laatste inzichten en welke opties kunnen wél voor de regio gekozen worden?
• Crisismanagement – Schelde Safety Network
Ben jij goed voorbereid op een crisis? Een ongeluk(je) intern of extern kan immers grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Leer hoe je op crisissen en ongevallen voorbereid kan zijn. Veiligheid is ook in de logistiek van groot belang!
• Autonoom transport in Zeeland – Provincie Zeeland
Zeeland als proeftuin voor autonoom transport: maak kennis met 2 casussen bij Lineage en Elopak. Krijg inzicht wat er al gebeurt en welke mogelijkheden autonoom transport wél kent. Maak kennis met de ambitie en roadmap in Zeeland.

Kijk op de website Zeeland Connect voor het gehele programma.

Datum: 7 december
Plaats: Van der Valk, Paukenweg 3 Middelburg
Tijden: 14:30 – 20:00 uur
Toegang: na aanmelding