home OSD organisatie leden contact

6 maart 2023

Lijsttrekkersdebat Zeeuwse werkgevers

Op 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Weet jij al wie jij jouw stem gunt? En ben je op de hoogte van wat de politieke partijen in petto hebben voor Zeeuwse ondernemers? Het breed ondernemersdebat van 6 maart geeft hier antwoord op!

Breed ondernemersdebat

De provincie heeft veel invloed op het Zeeuwse ondernemersklimaat. VNO-NCW Zeeland, PORTIZ, Bouwend Nederland afdeling Zeeland en Techniek Nederland regio Zeeland organiseren samen met Omroep Zeeland een breed ondernemersdebat. Hier doen de Zeeuwse lijsttrekkers voor de komende Provinciale Statenverkiezingen aan mee.

Ondernemersthema’s

Tijdens het debat toetsen we 5 belangrijke ondernemersthema’s bij de lijsttrekkers:
1. Vitale Arbeidsmarkt: groei naar 450.000 inwoners
2. Ambitieuze woonagenda: 37.000 extra woningen
3. Versterken bereikbaarheid van Zeeland en Zeeuwse kernen
4. Energietransitie in het MKB en de industrie
5. Bestuurlijke slagkracht

In vijf debatrondes gaan de lijsttrekkers onder leiding van presentator Floris-Jan Sietsema met elkaar in debat aan de hand van stellingen. Aansluitend is er de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met de individuele lijsttrekkers.

Ondernemers en politiek

VNO-NCW Brabant Zeeland hecht veel belang aan deze bijeenkomst en de wisselwerking tussen ondernemers en politiek. Zodat jij weet waar onze mogelijk nieuwe bestuurders zich sterk voor gaan maken.
Omroep Zeeland neemt het debat op en zendt het uit woensdag 8 en maandag 13 maart om 20.30 uur op televisie.

Ben je lid van onze vereniging, meld je dan snel en eenvoudig aan via onze ledenapp. (Nog) Geen lid of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Chantal de Jonge, via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Datum: 6 maart
Tijden: 15.30 – 18.30 uur
Plaats: Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7 in Middelburg