home OSD organisatie leden contact

5 juni 2023

SDG Lunch Lecture over sociaal maatschappelijk ondernemen

In het HZ Café in Vlissingen kun je op maandag 5 juni de speciale SDG Lunch over sociaal en duurzaam ondernemerschap bijwonen. Tijdens de lunch krijg je succesvolle praktijkvoorbeelden van sociaal en duurzaam ondernemerschap. Ook komen de kansen en valkuilen aan de orde en hoe we initiatieven kunnen ondersteunen en verbreden.

Voor wie geen duidelijk beeld heeft bij sociaal en duurzaam ondernemen: dit gaat over het oprichten en het besturen van bedrijven die sociale en milieudoelstellingen prioriteit geven boven winst. Deze ondernemers worden gedreven door de wens om sociale en milieuproblemen aan te pakken en bij te dragen tot de verbetering van de samenleving.

De laatste jaren heeft sociaal en duurzaam ondernemerschap steeds meer aandacht gekregen als een krachtig instrument om de SDG’s, de duurzaamheidsdoelen van de VN, te behalen. Deze ondernemers creëren niet alleen innovatieve oplossingen voor sociale en milieuproblemen, maar dragen ook bij tot economische groei en het scheppen van banen, met name in kansarme gemeenschappen.

Wij hopen dat deze lunch je zal inspireren om een motor van verandering te worden en bij te dragen aan een rechtvaardigere, duurzamere en meer gelijke toekomst.
De SDG Lunch Lecture is gratis bij te wonen. Aanmelden voor de lunch lecture kan tot en met donderdag 1 juni 12.00 uur.

De SDG Lunch Lecture is een initiatief van HZ University of Applied Sciences, in samenwerking met HZ Kenniscentrum voor Ondernemen & Innoveren.

Datum: 5 juni
Plaats: HZ Café, Edisonweg 4 4382 NW Vlissingen
Tijden: 12:00 – 13:00 uur
Toegang: na aanmelding. Let op: dit kan tot 1 juni 12:00 uur.