home OSD organisatie leden contact

20 oktober 2021

Symposium arbeidsmarkt horeca & recreatie

Op 20 oktober kunnen ondernemers in de Zeeuwse toeristische sector deelnemen aan het Symposium Hospitality Pact. Dit symposium richt zich volledig op oplossingen voor het arbeidsmarktprobleem in de Zeeuwse vrijetijd sector.
Immers, vrijwel elke onderneming in de horeca & recreatiebranche heeft moeite bij het vinden en behouden van kwalitatief goede medewerkers. Er zijn inmiddels genoeg verhalen van bedrijven die een of meerdere dagen moeten sluiten omdat er onvoldoende personeel is.
Het arbeidsmarktprobleem vraagt om een grondige koerswijziging van alle betrokken partijen.

Tijdens het symposium komen de volgende onderwerpen aan bod:
• De kern van de arbeidsmarktproblemen
• Het doel van het Hospitality Pact
• De mogelijke stappen

Het symposium wordt gehouden bij HZ-locatie Het Groene Woud in Middelburg.
Tijden: 10:00-14:00 uur
Aanmelden kan tot 15 oktober 2021

Het Hospitality Pact
Een aantal partijen heeft de handen ineengeslagen en stelde een programma op, het manifest Hospitality Pact, waarin acties voor zowel korte als lange termijn zijn benoemd. Activiteiten omvatten de verbetering van de onderwijsketen in samenwerking met ondernemers, laagdrempelige pilots in regio’s en er wordt gewerkt aan mobiliteit en huisvesting.
Het Hospitality Pact is een gezamenlijk initiatief van provincie Zeeland, Impuls Zeeland, HZ Kenniscentrum Kusttoerisme, Scalda en Toeristisch Ondernemend Zeeland (TOZ). Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Zeeland.