home OSD organisatie leden contact

6 februari 2024

Webinar duurzame financiering

Je wilt je bedrijf nu echt verduurzamen en onderzoekt waar jouw onderneming energie kan besparen, de uitstoot van stoffen kan beperken of de warmtevraag in het productieproces kan verlagen.
Maar dan komt de grootste uitdaging: de financiering rond krijgen. Is er voldoende eigen vermogen, heb je recht op subsidie, wil je vreemd vermogen aantrekken? Wat is de terugverdientijd van de investering en hoe draagt deze bij aan de financiële doelen van je bedrijf? En waar kan de overheid helpen om de financiële balans in lijn te brengen met de duurzame maatschappelijke doelen?

Het Platform Verduurzaming Industrie organiseert daarom op 6 februari een webinar over de verschillende vormen van financiering voor ondernemers. Je krijgt ook de financieringsdilemma’s voorgelegd met onder meer voorbeelden uit de praktijk. De webinar is met name interessant voor ondernemers die willen verduurzamen op technisch, economisch en juridisch gebied.

Doorgaans doorloopt zo’n innovatietraject 3 fases:
1: onderzoek en ontwikkeling
2: pilot en demonstratie
3: opschaling en investering

Frank Huis in ’t Veld, adviseur Duurzame Energie van RVO, geeft uitleg. Niels Schoorlemmer vertelt hoe je een verduurzamingsidee omzet naar een financieringsplan. Schoorlemmer is senior consultant Renewable Energy & Energy Efficiency bij EGEN.
Platform Verduurzaming Industrie (PVI) is een initiatief van:
• Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
• Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW)
• Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)
• netwerkpartners

Datum: 6 februari
Plaats: online
Tijden: 15:00 – 16:30 uur
Deelname: gratis na aanmelding