home OSD organisatie leden contact

14 maart 2024

Werksessie uitwisselen reststromen

Op 14 maart organiseert Impuls Zeeland een werksessie over het uitwisselen van reststromen tussen bedrijven.
Reststromen zijn stromen die overblijven tijdens het productieproces. Vaak worden deze materialen, biomassa en stoffen gezien als afval terwijl ze in veel gevallen gebruikt kunnen worden als grondstof voor jouw onderneming of voor het bedrijf van een andere ondernemer.

Symbiosis4Growth
S4G is het samenwerkingsplatform dat industriële symbiose bij bedrijven in West- en Midden-Brabant en Zeeland wil versnellen én realiseren. Impuls Zeeland organiseert vanuit Zeeland samen met gemeentes regelmatig werksessies waarin we met bedrijven samenkomen om te inventariseren met welke reststromen deze bedrijven zitten. Daar blijft het niet bij, we kijken tijdens zo’n sessie ook of er bedrijven zijn die we aan elkaar kunnen koppelen: kunnen reststromen van de een gebruikt worden als grondstof voor de ander? Lukt dit niet tijdens de sessie dan voeren we de gegevens in binnen onze database om te kijken of daar matches uit ontstaan.

Potentiële matches
De eerste bijeenkomst leverde maar liefst 91 potentiële matches op. De resultaten uit alle bijeenkomsten worden verzameld in een database. Daarmee zorgen we ervoor dat we verbindingen kunnen maken over de werksessies heen. En vergroten we de kans op matches tussen bedrijven.

Kijk voor meer (achtergrond) informatie op www.impulszeeland.nl. Daar kun je je ook aanmelden. Deelname is kosteloos.

Datum: 14 maart
Plaats: Op ’t hof Olmenstein, Abbekindersezandweg 21 Kloetinge
Tijden: 13:30 – 16:00 uur
Toegang: kosteloos na aanmelding