home OSD organisatie leden contact

5 september 2022

Duurzaam Ondernemen Prijs – 10.000 euro

Heb je als ondernemer een duurzaam idee, plan of concept? Wil je dat collectief uitwerken met andere ondernemers? En beslaat dat een van de volgende terreinen:
• energiebesparing,
• duurzame energieopwekking,
• circulaire economie,
• biodiversiteit,
• klimaatadaptatie.

Dan komt jouw voorstel wellicht in aanmerking voor de Duurzaam Ondernemen Prijs 2022 van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Sinds vorig jaar heeft de gemeente de Duurzaam Ondernemen Prijs in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren een extra stap naar duurzaam ondernemen te zetten. De ideeën moeten leiden tot een bijdrage aan een CO2-neutraal Schouwen-Duiveland in 2040.
Iedere ondernemer kan deelnemen, maar de voorkeur gaat uit naar een samenwerkingsverband van bijvoorbeeld ondernemers op een bedrijventerrein, van een ondernemersvereniging of een dorps-, stads- of wijkraad.
De prijs bedraagt 10.000 euro. De uitwerking van deze prijsvraag is in handen van het NME-centrum Schouwen-Duiveland en EWSD.
De inschrijving opent 15 september op de websites van de gemeente, het NME-centrum en EWSD en loopt tot en met 31 oktober 2022 via een online inschrijfformulier.
Op 17 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Vorig jaar won het samenwerkingsverband Imansson Products, MOL Schuddebeurs en Bolkenbaas Landbouw Mechanisatie de prijs met hun idee van een mobiele stroombox die (diesel)aggregaten kan vervangen.