home OSD organisatie leden contact

28 augustus 2023

enquête groenonderhoud gemeente

Ondernemers en inwoners kunnen tot 11 september de enquête invullen over het nieuwe beheer- en beleidsplan over het groenonderhoud op Schouwen-Duiveland. Er is een enquête voor ondernemers over bedrijventerreinen in het algemeen en die van de ondernemer zelf. En er is een enquête voor inwoners (en dat zijn de meeste ondernemers ook).

Stellingen en vragen
Het grootste verschil tussen de 2 enquêtes is dat ondernemers 5 stellingen voorgelegd krijgen terwijl de inwoners 25 vragen kunnen beantwoorden. Die vragen hebben ook betrekking op de eigen inzet om bijvoorbeeld ‘snippergroen’ te onderhouden of de dorpsboomgaard.

Aanvullingen en suggesties
De gemeente wil naar een duurzamer beheer en vergroening van de openbare ruimte. Bijvoorbeeld door het planten van meer bomen, minder vaak maaien, de biodiversiteit vergroten en het regenwater opvangen.
Deelnemers aan de enquête kunnen na het invullen van vragen ook met aanvullingen komen op de vragenlijst of met suggesties voor het groenplan.

Bijdrage leveren
Het invullen van de ondernemersenquête is snel gedaan, die van de inwoners neemt iets meer tijd (circa 10 minuten) in beslag.
Je kunt ook een bijdrage leveren aan het project. Daarvoor dien je in te loggen.

Inspraakplatform
De enquêtes en bijdragen zijn te vinden op het inspraakplatform denkmee.schouwen-duiveland.nl van de gemeente. Na sluiting van de enquêtes worden de reacties verwerkt (fase 2) waarna begin 2024 de besluitvorming volgt (fase 3).