home OSD organisatie leden contact

9 november 2022

Flikweert Vision wint Emergo 2022

Met de sorteermachine die aardappelen optisch sorteert op kwaliteit won Flikweert Vision uit Ouwerkerk de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022. Ook de publieksprijs ging naar dit jonge bedrijf dat in 2019 door Lars, Martijn en Stefan Flikweert is opgezet.

De Quality Grader zoals de sorteermachine is genoemd, selecteert de aardappelen op een rollerband met behulp van kunstmatige intelligentie die gekoppeld is aan camera’s. Juryvoorzitter Jo-Annes de Bat noemde de winnaars dynamisch, aantoonbaar innovatief, duurzaam en vooruitstrevend. Kijkers en luisteraars van Omroep Zeeland waren ook enthousiast over Flikweert Vision waardoor ook de publieksprijs naar dit bedrijf ging.

De Emergo is sinds jaar en dag dé Zeeuwse innovatieprijs en heeft tot doel Zeeuwse innovaties te stimuleren. Een vakjury bepaalt welke ondernemer voor dat jaar de meest aansprekende innovatie heeft ontwikkeld. Andere genomineerden waren dit jaar VPK uit Kapelle, Reijnpack uit Sint Philipsland, Omniboost uit Terneuzen en Colijn B.V. uit Goes.