home OSD organisatie leden contact

3 februari 2023

Deel N59 in augustus afgesloten

Het lijkt nog ver weg, maar je kunt maar beter voorbereid zijn: van 7 tot 28 augustus 2023 is de N59 tussen de afslag Den Bommel (Schaapsweg) en het Hellegatsplein gesloten. De parallelweg is alleen beschikbaar voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten en fietsers. Afhankelijk van het punt van vertrek op Schouwen-Duiveland lopen de omleidingsroutes via de N57 en A15 of via de N59, N257, A4, A49 en de A16.

Aanleiding voor de sluiting is het plaatsen van een vangrail tussen de rijstroken op dit Zuid-Hollandse traject van de N59. De rijbaanscheiding moet de weg veiliger maken.

We schreven er eind oktober 2022 al over in onze nieuwsbrief over de bereikbaarheid van Schouwen-Duiveland. Niet alleen de N59 sluit in het hoogseizoen, van 7 augustus tot 1 september is ook de Heinenoordtunnel gesloten.
En daarvoor, van 9 juni tot 28 juli, is de Haringvlietbrug voor renovatiewerkzaamheden afgesloten voor alle verkeer.

In de aanloop naar deze grote werken zijn er geregeld nacht- en weekeindsluitingen op het traject A29 van en naar Rotterdam.
Controleer voor vertrek op de website met actuele verkeersinformatie van Rijkswaterstaat of er sluitingen zijn op deze route.