home OSD organisatie leden contact

16 juni 2023

Inschrijving Duurzaam Ondernemen Prijs 2023 geopend

Ook dit jaar kunnen ondernemers zich aanmelden voor de Duurzaam Ondernemen Prijs (DOP). Deze prijs is ingesteld om ondernemers op Schouwen-Duiveland te stimuleren om (samen) te verduurzamen.
Immers, De CO2-uitstoot op Schouwen-Duiveland moet drastisch naar beneden en moet in 2040 zelfs op 0 uitkomen. Daarnaast wil de gemeente investeren in biodiversiteit, de circulaire economie bevorderen en ons voorbereiden op het veranderende klimaat.

Thema’s
Tussen 12 juni en 29 september kunnen ondernemers gevestigd op Schouwen-Duiveland met duurzame ideeën, initiatieven, concepten of werkwijzen zich inschrijven voor de DOP. De gemeente is op zoek naar initiatieven die actief bijdragen aan een of meerdere van de volgende thema’s:
• energiebesparing,
• energietransitie en mobiliteit,
• circulaire economie,
• biodiversiteit,
• klimaatadaptatie,
• CO2-reductie.

10.000 euro
Het is de 3e keer dat NME SD en energiecoöperatie Energie Werkt Schouwen-Duiveland (EWSD) in opdracht van de gemeente de organisatie van de DOP op zich nemen.
De ondernemers achter het beste initiatief ontvangen maar liefst 10.000 euro om dat idee uit te voeren of door te ontwikkelen. Voor de nummers 2 en 3 liggen respectievelijk 2.000 en 1.000 euro klaar.

Meedoen
De inschrijving verloopt via de website van NME SD. Daar staan de voorwaarden vermeld en kun je het aanmeldformulier downloaden. Stuur jouw idee voor 30 september 2023 in.
Na sluiting van deze termijn beoordeelt een jury de inzendingen.
De bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de prijs is op donderdagmiddag 2 november in Zierikzee.

Vrijbuiter
Vorig jaar wonnen Wiebe Radstake en Suzan Damen van zeilschip de Vrijbuiter de 1e prijs. Zij wilden de hulpdieselmotor van de tjalk ombouwen naar een elektrische aandrijving.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met NME SD via info@nmesd.nl.