home OSD organisatie leden contact

12 juni 2024

Duurzaam Ondernemen Prijs 2024

Opnieuw organiseert NME SD samen met energiecoöperatie EWSD, in opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland, de Duurzaam Ondernemen Prijs (DOP)24. Ondernemers op Schouwen-Duiveland kunnen zich nog tot en met 30 september 2024 aanmelden met hun duurzame ideeën, initiatieven, concepten of werkwijzen.

De CO2-uitstoot op Schouwen-Duiveland moet drastisch naar beneden en in 2040 zelfs op nul uitkomen. De gemeente Schouwen-Duiveland wil investeren in biodiversiteit, de circulaire economie bevorderen en inwoners en ondernemers voorbereiden op het veranderende klimaat.

Om ondernemers te stimuleren (samen) aan de slag te gaan met een of meerdere van deze opgaven, organiseren energiecoöperatie Energie Werkt Schouwen-Duiveland en NME SD in opdracht van gemeente Schouwen-Duiveland dit jaar voor de vierde keer op rij de Duurzaam Ondernemen Prijs, oftewel de DOP.
De DOP24 heeft een hoofdprijs ter hoogte van 12.500 euro voor het meest duurzame idee op Schouwen-Duiveland. Ook de 2 volgende beste ideeën vallen in de prijzen, (5.000 euro) en (2.500 euro).

Inschrijven kan via de website van NME SD. Daar staan ook de voorwaarden voor deelname vermeld.

Zeeuwsche Zoute uit Bru was de winnaar van de DOP23.