home OSD organisatie leden contact

20 oktober 2023

Goed werkgeverschap in horeca en toerisme

Een aantal horeca- en toerismeondernemers ondertekenden op 17 oktober een overeenkomst waarin zij vastleggen goed werkgeverschap te bevorderen. Zij willen voor hun werknemers zorgen als het gaat om geld, gezondheid, geluk en groei.
Precies 11 maanden eerder, op 17 november 2022, was de eerste aftrap van de Hospitality Hub Schouwen-Duiveland. De algemene inzet is van Schouwen-Duiveland de meest gastvrije gemeente van Nederland te maken. De ondertekening op 17 oktober gaat specifiek over goed werkgeverschap. Dat betekent dat de ondernemers voor hun medewerkers een gezonde werksfeer creƫren met duidelijke afspraken over onder meer redelijke werktijden en een passend salaris.
Bij de Hospitality Hub Schouwen-Duiveland zijn ook de onderwijsinstellingen Scalda en het Pieter Zeeman Lyceum betrokken en de gemeente Schouwen-Duiveland.
De hospitality hub komt mede voort uit het convenant over onderwijs, opleiding en werk dat de Ondernemerskring Schouwen-Duiveland ondertekende met de onderwijsinstellingen en de gemeente. Dit gebeurde in 2019 onder toeziend oog van oud-premier Jan Peter Balkenende tijdens het symposium Vitale Arbeidsmarkt.