home OSD organisatie leden contact

23 maart 2023

TEK-regeling opnieuw geopend

Beslaan de energiekosten van jouw bedrijf minimaal 7% van je totale omzet? Dan kun je gebruikmaken van de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb, beter bekend als de TEK-regeling. Deze tijdelijke tegemoetkoming is bedoeld om de gestegen energielasten te dempen. Behalve het mkb kunnen ook sport- en cultuurverenigingen en -organisaties een aanvraag doen.
De TEK-regeling is op 21 maart opnieuw opengesteld en sluit op 2 oktober.
Je aanvraag is met terugwerkende kracht voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.
Op de website rvo.nl zijn de voorwaarden en andere achtergrondinformatie te vinden. Daar kun je ook je aanvraag voorbereiden en indienen.

6 maart 2023

Zeeland Connect on Tour

Van maandag 3 tot en met donderdag 6 april trekt het logistiek samenwerkingsverband Zeeland Connect door de provincie. Met een trailer bezoeken zij 4 bedrijven waar telkens 25 ondernemers met elkaar inzoomen op logistieke onderwerpen. Inbreng van de deelnemers is gewenst en er is volop gelegenheid om te netwerken. Dat kan overigens ook op het afsluitende netwerkevenement op donderdagmiddag.

De overige bedrijven die de trailer aandoet zijn:
• 3 april Adri & Zoon, Yerseke, 10:00 – 12:00 uur & 14:00 – 16:00 uur.
• 4 april Omoda, Zierikzee, 10:00 – 12:00 uur & 14:00 – 16:00 uur.
• 5 april Van Opdorp Transport, Sas van Gent, 10:00 – 12:00 uur & 14:00 – 16:00 uur.
• 6 april Dek Opleidingen, Goes, 14:00 – 16:00 uur.
• 6 april Louwman Mercedes-Benz, Goes, 16:00 – 18:00 uur.

De inloop is altijd een halfuur eerder.
Deelname is gratis via het inschrijfformulier. Als je zonder opgave van reden niet komt, brengt de organisatie 50 euro in rekening.
Bij de inschrijving geef je een 1e, 2e en 3e keuze aan. Op basis van je inschrijfmoment bepalen we de bijeenkomst waar je voor wordt ingedeeld. Je ontvangt bericht op vrijdag 24 maart.
Kijk voor alle informatie op de website van Impuls Zeeland.

3 februari 2023

Deel N59 in augustus afgesloten

Het lijkt nog ver weg, maar je kunt maar beter voorbereid zijn: van 7 tot 28 augustus 2023 is de N59 tussen de afslag Den Bommel (Schaapsweg) en het Hellegatsplein gesloten. De parallelweg is alleen beschikbaar voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten en fietsers. Afhankelijk van het punt van vertrek op Schouwen-Duiveland lopen de omleidingsroutes via de N57 en A15 of via de N59, N257, A4, A49 en de A16.

Aanleiding voor de sluiting is het plaatsen van een vangrail tussen de rijstroken op dit Zuid-Hollandse traject van de N59. De rijbaanscheiding moet de weg veiliger maken.

We schreven er eind oktober 2022 al over in onze nieuwsbrief over de bereikbaarheid van Schouwen-Duiveland. Niet alleen de N59 sluit in het hoogseizoen, van 7 augustus tot 1 september is ook de Heinenoordtunnel gesloten.
En daarvoor, van 9 juni tot 28 juli, is de Haringvlietbrug voor renovatiewerkzaamheden afgesloten voor alle verkeer.

In de aanloop naar deze grote werken zijn er geregeld nacht- en weekeindsluitingen op het traject A29 van en naar Rotterdam.
Controleer voor vertrek op de website met actuele verkeersinformatie van Rijkswaterstaat of er sluitingen zijn op deze route.

14 oktober 2022

SOS Dockwize ook voor ondernemers met hoge energiekosten

Tijdens de pandemie ontwikkelde Dockwize het Snel Ondernemers Support programma. Nu ondernemers worstelen met de hoge energiekosten in hun bedrijf, biedt de tweede editie van het SOS-programma van Dockwize opnieuw ondersteuning.
Het SOS-programma van Dockwize is gratis voor alle Zeeuwse ondernemers.

Heb je nú hulp nodig om te overleven, dan krijg je ondersteuning van het spoed team.
Wil je werken aan de toekomstbestendigheid van je onderneming, dan krijg je ondersteuning van een business coach en een financieel expert. In korte tijd krijg je via een grondige bedrijfsanalyse inzicht in je huidige situatie, klanten, producten, verdienmodel, organisatie en financiële mogelijkheden. Je krijgt concrete handvatten en ideeën om te werken aan een positieve toekomst voor de korte en langere termijn. Uiteraard blijf jij daarbij aan het roer staan.

Tijdens de coronacrisis hielp Dockwize, in samenwerking met provincie Zeeland, meer dan 150 ondernemers met het SOS-programma.
Zoals gezegd is het SOS-programma van Dockwize gratis. Er wordt wel tijd en inzet van jou als ondernemer verwacht.

Je kunt op elk moment instromen. Aanmelden kan via de quickscan op www.dockwize.nl/sos